Птицата беше най-старият представител на вида си в зоологическата градина

Най-възрастният пингвин в Единбургския зоопарк, женски екземпляр на име Мисис Уолоуиц, се спомина, след като беше нападнат от лисица, проникнала в заграждението му, предаде ДПА. 

Инцидентът е станал в сряда вечерта. От зоопарка съобщават, че другите пингвини в колонията не са пострадали и се чувстват добре. 

Edinburgh Zoo's oldest penguin dies in fox attack - BBC News 😔💔🤦‍♀️ https://t.co/1nYeM3tu3I

— Mary Marshall 😊🙏❤️ No DM’s (@marshall11_m) August 12, 2022

Късно вечерта в четвъртък от зоопарка публикуваха съобщение в социалните мрежи, което гласи: "Знаем, че много от вас обичаха Мисис Уолоуиц, нашият най-стар пингвин. За съжаление я загубихме снощи, след като лисица проникна в заграждението на пингвините. За щастие останалите членове на нашата колония са невредими и се чувстват добре. Тя беше личност, която ще липсва на всички". 

We know so many of you loved Mrs Wolowitz, our oldest penguin 🐧 Sadly, we lost her last night after a fox broke into our penguin enclosure. Thankfully, the rest of our colony are unharmed and are doing well. Her massive personality will be missed 💛 pic.twitter.com/fGEu0QHzkE

— Edinburgh Zoo (@EdinburghZoo) August 11, 2022

От зоологическата градина отбелязват, че нейните експертни екипи проверяват всекидневно загражденията за признаци на щети, но винаги има риск диви животни да проникнат вътре, както и че разглеждат възможностите за допълнителното им подсигуряване. 

Скалната колония на пингвините в зоологическата градина е дом на повече от 100 екземпляра от три вида.