Търговци отчитат ръст от 50% при продажбите

„Все по-голяма част от хората, които са се отоплявали на нещо различно от климатик, разпитват какви са обемите и цените на климатиците. Има повишено търсене. Два пъти повече спрямо миналата година. Това коментира Йордан Вакъвчиев, управител на магазин за бяла техника, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Специалистът обясни, че за да работи ефективно един климатик, трябва да се спазят няколко правила. „Трябва да бъде избран верният размер климатик, който да отговаря на помещението, което ще се климатизира. Да бъде поставен от оторизирана фирма, която заверява гаранционната карта. И най-важното- да се използва правилно”.

„Традиционно е в началото на застудяването да се търсят отоплителни уреди. Климатикът се явява една алтернатива. Със сигурност това ще продължи до началото на декември, докато хората имат за решаване проблема с отоплението тази зима. Някои модели се покачиха като цена. Но, няма драстично покачване на цените. Най-търсените струват 1000-1200 лева”, каза Вакъвчиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.