"Оградата трябваше да се изгради с обединени усилия", смята Стефан Димитров

"Важно е да влезем в Шенгенското пространство, защото това е естествено продължение на процеса ни на интеграция с европейските страни. Търговията, инвестициите предпочитат предвидима, законова среда. Сигурен съм, че това ще забави инвестициите – както чуждестранни, така и български".

Това заяви Стефан Димитров, собственик на спедиторска фирма в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Донев: Имаме готовност за ответни мерки срещу Нидерландия

По думите му, ако България не бъде приета в Шенген, технически ще се губи много време, особено в транспортния и туристическия сектор, чиито служители и клиенти ще чакат по границите.

„Ще имаме по-голям мигрантски натиск. Къде е тази солидарност, хуманизъм. Когато имахме най-сериозен натиск през 2015 г., в Средиземно море трябваше да бъдат катерите на немската брегова охрана, която нямаше много работа в Балтийско и в Северно море, за да се спрат трагедиите в Гърция, в Италия. Ако работихме с тази заявена солидарност, тази граница с Турция трябваше да бъде направена с общ бюджет, а не да строим граници в самата Европа. Трябваше да направим една качествена ограда с немски, холандски специалисти”, каза Димитров.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.