Тя беше обвинена от близките на починалото при катастрофа 3-годишно дете, че е работила пияна

Не пия, не знам дали това е моят дрегер. Това заяви д-р Диана Димова от Спешна помощ – Враца пред NOVA. Тя беше обвинена от близките на 3-годишно дете, което почина при катастрофа, че във фаталната вечер е пристигнала на мястото на инцидента пияна.

По-късно това доказа и тест с дрегер. В ефира на NOVA директорът на центъра обяви, че резултатът е бил 1,44 промила. Д-р Димова продължава да твърди, че не е употребявала алкохол и дори не е подписвала протокол за теста. 

Медици от Спешна помощ-Враца в защита на лекарката, обвинена, че е отишла пияна на работа

„Аз отивам на работа и се прибирам с кола. Не мога да си позволя такова нещо”, каза д-р Димова.

Запитана за резултатите от дрегера, тя каза: „Не знам дали е моят дрегер”. На въпрос дали има предвид, че тестът може да е подменен, тя отговори: „Именно”. Тя не коментира защо при тези съмнения е отказала кръвен тест. Колегите ѝ, които са били с нея във вечерта на дежурството, я защитиха.

В Спешния център смятат, че обвиненията срещу д-р Димова са несправедливи. След края на проверките, които ресорните институции наложиха, ще стане ясно каква ще бъде съдбата на лекарката - ще остане да работи в Спешния център във Враца, или ще бъде освободена. Д-р Димова е категорична, че иска да продължи да упражнява професията, която работи повече от 30 години.

Относно лекарствата, които приема, д-р Димова каза, че е възможно те да са дали положителния резултат. Взимала медикаменти, включително и морфинови. В деня на катастрофата обаче не е приемала такива. „В десния крак имам пирон. Да не казвам за калкулозата, да не казвам за хипертония”. Така д-р Диана Димова разказва за заболяванията, които има и заради които се налага да пие силни лекарства.

Когато пристигнала на мястото на катастрофата, детето е било мъртво, каза още д-р Димова. „Отидохме много бързо, бяхме там преди полицията и пожарната. Заварихме доста хора на място. Помолихме да бъде вдигната колата, за да извадим детето. То беше извадено и сложено в линейката без жизнени показатели. Имаше травми по главата, не дишаше. Аз, сестрата и шофьорът на линейката действахме”, каза медикът. И добави, че не знае защо се сипят обвинения срещу нея.

Проверките по случая на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и Районната прокуратура във Враца продължават.

Повече гледайте във видеата. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.