Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова

БСП поискаха оставката на председателя на парламента Росен Желязков. Причината - промяна в правилата за вътрешния ред на Народното събрание. Според поправката депутати вече нямат право самостоятелно да канят външни лица за срещи, а трябва да бъде направено мотивирано предложение от името на групата. Лидерът на БСП Корнелия Нинова видя в това решение опит за цензура. Росен Желязков обясни, че целта е да не се използва сградата на парламента за предизборна кампания.

„Искаме оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков, защото ограничава гласа на опозицията”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. 

Три партии внасят вот на недоверие към кабинета „Главчев”. От ПП-ДБ искат оставката на Желязков (ОБЗОР)

„Вчера издаде заповед, в която председателят на НС нарежда пресконференции, брифинги и кръгли маси с журналисти да се провеждат само по мотивирано предложение на председателя на парламентарната група или комисия. Това е заради случая „Боташ”. ГЕРБ иска да прикрие корупционните си практики”, посочи Нинова. По думите ѝ „такова чудо не се е случвало в парламентарната история на България”.

Тя уточни, че не е искала разрешение за тази среща с журналистите и може да бъде наказана за изявлението си.

Росен Желязков уточни, че за кампанията се изключва само възможността отделни народни представители да използват сградата за предизборна кампания.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase