Припомняме, че преди две седмици екип на NOVA разказа за мизерия и нарушения в социалното заведение

Бивши и настоящи служители на Дома за хора с умствена изостаналост в село Драганово с нови разкрития за нарушенията там. 

Припомняме, че преди две седмици екип на NOVA разказа за мизерия и нарушения в институцията. При внезапна проверка кметът на града Николай Рашков установил, че обитателите на дома в село Драганово живеят в потресаващи условия и под грижите на пиян персонал, който ги оставял без надзор. След разказа на кмета Прокуратурата се сезира. Тогава директорът на здравното заведение Анелия Димитрова обяви, че фелдшерът ще бъде уволнен. Към днешна дата обаче той все още е на работа.

Пиян персонал и мизерия в дом за хора с умствена изостаналост (ВИДЕО)

„Според мен се опитват да прикрият фелдшера и да запазят мястото му. Аз като изряден служител, бях съкратена. Като попитах директорката, тя ми каза, че не може да работи с мен, защото съм се оплакала на кмета на общината. Настина беше така, защото когато тя постъпи на работа вкара една неправителствена организация и започнаха да ровят в документите на дома”, коментира в ефира на „Здравей, България Анита Панова.

След репортаж на NOVA: Проверяват всички социални заведения в Горна Оряховица

„На 17 април 45-годишна обитателка получи кръвоизлив. Беше ѝ оказана първа помощ. Аз съм настойник на потребителите. Бях заплашена с уволнение”, разказа Светлана Петрова.

Пред NOVA директорът на дома обясни, че документите за уволнението на фелдшера се подготвят.

Уволняват служителя на дом за хора с умствена изостаналост, хванат пиян на работа

Повече гледайте във видеото.