Елена Йончева беше избрана за депутат в 44-ото Народно събрание през 2017 година именно от Хасково

Елена Йончева е номинирана за евродепутат и от ДПС - Хасково. Кандидатурата ѝ е издигната от Областния съвет на ДПС след приключване на разширените заседания на общинските съвети във всички общини в област Хасковo, съобщи на официалната си страница във Facebook областната структура на Движението.

Първата номинация на Йончева от тази партия беше от структурата в Благоевград. Коментарът на самата Йончева, която сега е евродепутат, избран от БСП, е че  ДПС има воля за промени, а тя работи с техните евродепутати и те заедно мислят в една посока.

Йончева: ДПС ми гарантира свободата да продължа своите битки в ЕП

Членовете на Движението са предложили за евродепутати, освен Йончева, Делян Пеевски, Джевдет Чакъров, Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Танзер Юсеинов, Станислав Анастасов и Танер Кабилов.

Елена Йончева беше избрана за депутат в 44-ото Народно събрание през 2017 година именно от Хасково. Тогава тя напусна парламента след избирането ѝ за евродепутат. Срещу Йончева имаше подаден иска от Делян Добрев от ГЕРБ заради нейни думи, че в общината в Хасково са назначени негови роднини и приятели, но искът на Добрев беше отхвърлен от Софийския градски съд през  2022 г. 

Фаворит на хасковската организация за водач на листата в изборите за Народно събрание е Делян Пеевски. Той е издигнат единодушно от всички общински структури. Сред номинираните за бъдещи депутати са още Джевдет Чакъров и млади местни кадри.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase