Г-н Пеевски лично ми се обади преди три дни с предложение, допълни евродепутатът

Приемам номинацията като оценка за всичко, което съм свършила в Европейския парламент за България. Смятам, че аз успях за последните 5 години да направя пробив по различни теми. Бих приела покана от партия, която ми дава свободата да продължа да водя своите битки. Преди три дни ми се обади г-н Пеевски. Той ми направи това предложение, а аз му казах, че трябва да помисля. Казах, че ще приема, ако имам свободата да бъда това, което винаги съм била. Това каза евродепутатът Елена Йончева.

Елена Йончева: Приемам номинацията за евродепутат от ДПС

От ДПС-Благоевград съобщиха в понеделник, че на заседанието на Областния съвет на партията е взето решение сред издигнатите за кандидати за членове на Европейския парламент да бъде и Елена Йончева. В настоящия европарламент тя е депутат от БСП в Групата на на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

"В Пакта за миграция за първи път ще има конкретни мерки, които да ограничат нелегалната миграция и ще осъществят контрол. Бях докладчик по медийния акт, който предоставя реална защита на журналистите от политическо преследване и цензура. Много трудно ще бъдат сваляни качествени журналистически публикации от социалните медии. Сайтове извън ЕС няма да могат да казват кога да свалят материал, оценката ще бъде европейска. Пробих имах и при законодателството срещу корупцията. Работя и по проект за превенция на каналджийството. Ако имам подкрепа и свободата да отстоявам темите си, бих приела номинация", коментира тя.  

В отговор на думите на Корнелия Нинова, че е зависима, Йончева попита от какво. "Всичко, което съм правила в ЕП, показва, че нямам зависимости", заяви тя.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase