Кой попада в списъка с най-богатите хора

Британското издание Sunday Times публикува традиционния си годишен списък с най-богатите хора във Великобритания. Според класацията на най-богатите 350 души във Великобритания 82-годишният Пол Маккартни се изкачва до 165-о място с приходите от многобройните си концерти и авторските си възнаграждения. Печалбите му се увеличават благодарение и на американската певица Бионсе, която включи в последния си албум песента на "Бийтълс" Blackbird.  

"Now and Then": "Бийтълс" издават нова песен

Крал Чарлз III е на 258-о място с 610 млн. британски лири. Сред новите участници в класацията са пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън и синът на бившия министър-председател Тони Блеър - Юън Блеър, който е предприемач.

Официално: Люис Хамилтън подписа с "Ферари"

От света на шоубизнеса в списъка на най-богатите британци попадат авторката на поредицата за Хари Потър Дж.К.Роулинг със състояние от 945 милиона британски лири и сър Елтън Джон с 470 милиона британски лири.

Дж. К. Роулинг: Не ме интересува как ще бъда запомнена, грижа ме е за настоящето

Класацията показва, че във Великобритания има общо 165 милиардери, което е с шестима по-малко от миналата година и с 12 души по-малко от рекордните 177 милиардери през 2022 г.  

Общото богатство на 350-те най-богати хора в страната също спада - от 796,5 млрд. британски лири (929 млрд. евро) на 795,3 млрд. британски лири (927,7 млрд. евро).