По неофициална информация 30-годишният нападател е наркозависим

Неуспешен опит за грабеж на бензиностанция бе извършен през изминалата нощ в град Рила. Жестоко пребита е 44-годишна служителка, която е била на смяна в обекта, съобщава БГНЕС. .

Инцидентът станал към 3.30 часа в денонощната бензиностанция на изхода на град Рила в посока Кочериново. 30-годишен мъж с качулка на главата пристигнал пеш пред бензиностанцията. Поискал да купи сладолед от витрината пред вратата на обекта. Когато служителката вдигнала капака на хладилника, нападателят извадил от джоба си камък, с който я ударил по главата. Служителката успяла да се отскубне от нападателя и влязла в обекта, но той я последвал, нанасяйки й удари по главата с камъка. 

44-годишната жена успяла да натисне паник-бутона, след което побягнала навън, викайки за помощ. Мъжът обаче я настигнал, с ритници я свалил на земята и започнал да блъска главата й в асфалта.

На петата минута след подаване сигнала пред бензиностанцията пристигнала полиция, която арестувала нападателя. 

30-годишният Димитър Х. е задържан за 24 часа в ареста на РУП-Рила. Той е от Мездра, но дошъл на гости на баба си в Рила. По неофициална информация мъжът е наркозависим

Служителката на бензиностанцията е транспортирана с линейка до МБАЛ-Благоевград с комоцио и тежки рани по главата, насинявания от ритници по тялото. Най-тежката разкъсна рана на главата й е зашита, след което тя пожелала да се прибере вкъщи. Линейката я върнала до дома й в Кочериново. 

"Дошъл е с предварително обмислен план за нападение, вероятно с цел грабеж, колежката ни я спасила бързата реакция на полицията", коментираха двамата служители от дневната смяна на бензиностанцията. Те потвърдиха, че пари не са откраднати.