Мъж твърди, че е останал без работа заради хумора на компанията

Шегата на екипа на Google за първи април обиди много хора, а други се страхуват, че могат да изгубят работата си и дори по-лошо. 

 

Компанията пусна последната си „новост” – „Gmail Mic Drop” – или специална версия на бутона за изпращане на имейли. Първоначално в полето за писане на писмо се появява гиф (анимация) на миньон от популярния анимационен филм и кратко съобщение:

 

„Просто отговорете на всеки мейл, използвайки “drop the mic”. Всеки ще получи съобщението ви, но това ще е последният път, в който чувате за получателя. Дори той да се опита да ви отговори, вие няма да го видите”. 

 

Бутонът работи, като се изпраща гиф файл с образа на миньон, вместо соъбщението, което е написъл потребителят. Отговорите на получателя не пристигат в Inbox, а в таба „all mail”. С други думи – липсва типичното за Gmail уведомление за нов имейл, което означава, че доста лесно можете да пропуснете отговор. 

 

Освен това „drop the mic” се намира точно до бутона “send” и лесно човек може да се обърка и да го натисне.

 

Повечето потребители не оцениха хумора и се отплакаха във форумите на Google.

 

Мъж дори твърди, че е загубил работата си заради шегата.

 

„Благодаря на „drop the mic” – току-що загубих работата си. Пращам статиите на шефката си и не чувам нищо от нея. Без да искам, пратих имейла, използвайки бутона „drop the mic", пише потребителят. Оказало се, че шефката се обидила на видеото, като решила, че е обида към редакторските ѝ умения и го уволнила, пише "Гардиън".

 

„Това е ужасно - току-що пратих имейл на клиент с тази тъпа иконка на него. Не мога да си позволя тези тъпи номера!" оплаква се друг.

 

Google първоначално заявиха, че услугата ще е активна 24 ч., но после я прекратиха.

 

Редактор: Ина Григорова