Класиката от днешния първи април е за всички фенове на футбола

 

Лео Меси се насочва към крикета, а учени изобретили устройство за лов на духове. Всичко това са само част от най-изобретателните първоаприлски шеги, които световните медии разпространиха днес – на Международния ден на шегата. Какво още влиза в класацията на най-безсрамните лъжи от този ден през годините?


Класиката от днешния първи април е за всички фенове на футбола. Испански издания днес съобщиха, че дербито „Реал Мадрид” и „Барселона” ще обедини най-добрите си играчи в общ отбор по крикет. Футболните звезди Роналдо, Меси, Бензема и Неймар вече изучавали основните правила на крикета, а според треньора на „Реал” със сигурност щели да се справят, защото са истински професионалисти.


„Ройтерс” също се включи с първоаприлска информация, според която голяма компания успяла да създаде действащ прототип на "протонната раница", която улавя всичко свръхестествено от "паралелната реалност".


Сайтът за видеосподеляне YouTube и пощата на Google – Gmail - също не пропуснаха да отбележат деня на шегата. „Снупавижън” е най-новата услуга за клипове, в която известният рапър Снуп Дог се заканва да коментира всяко едно от милионите видеа, които се качват в интернет.


Пощата Gmail пък създаде нов бутон, с който можете да изпратите анимационен миньон с всеки нов мейл. Заради риск от компрометирани служебни писма обаче бутонът беше премахнат.


Друга класическа лъжа идва от известния любител на първоаприлските шеги - милиардерът Ричард Брансън. През 2011 г. той обяви във Facebook, че е купил планетата Плутон. Така смятал да създаде нова тенденция на космически туризъм.