Причината - лоши условия на труда, обясни адвокатът ѝ

Акушерката Емилия Ковачева обмисля да съди болница "Софиямед" заради условията на труд, при които е била принудена да работи. Това заяви защитникът ѝ по време на поредното заседание на делото срещу нея.

Обвиниха акушерката Ковачева за побой над още едно бебе Акушерката Емилия Ковачева на свобода под гаранция Защитата на акушерката Ковачева иска отвод на съдебния състав Продължава процесът срещу акушерката Емилия Ковачева

Емилия Ковачева традиционно запази мълчание. Откакто е започнало разследването срещу нея, тя отказва да дава обяснения.

Д-р Рада Масларска, шеф на "Неонатология" в болница "Токуда", заяви: „Моята задача и на моите колеги е да лекуваме децата, не да даваме присъди”.

Д-р Масларска и колегите ѝ спасяват живота на новородената Никол.

„Родителите са много стриктни и спазват нашите указания, в момента тя е само на наблюдение и се радва на своето детство. Ще бъде под наблюдение за цял живот”, добави Масларска.

Тя разказа, че Никол е приета в „Токуда” с тежък мозъчен оток и кръвоизлив, дишала е затруднено, а лекарите категорично са установили, че уврежданията ѝ не са причинени от заболяване.

Преумора и нечовешките условия на труд в "Софиямед" са довели до случилото се според адвоката на акушерката. На въпрос обмисля ли Емилия Ковачева да съди "Софиямед” заради лошите условия на труд, адвокатът ѝ Владислав Янев каза: „Този въпрос ще го обмислим, след като приключи делото, на този момент не сме го обсъждали, но безспорно делото има доказателства за незаконни условия на труд”.