Десните са в изчаквателна позиция и не бързат с разговорите

Третият мандат отива в Реформаторския блок. Десните са в изчаквателна позиция и няма да бързат да оползотворят мандата преди той официално да им бъде връчен от президента. Няма да бързат да водят разговори. 

РБ отива на предсрочен вот, ако всички възможности се изчерпат ПРАВИТЕЛСТВЕНА КРИЗА: Ще има ли нов кабинет в рамките на този парламент?

Реформаторите са готови да започнат разговори с ГЕРБ и ако видят, че има желание да се състави правителство, да влязат в консултации и с други дясно ориентирани партии.

„С нас не са водени разговори. Дори такава заявка няма. Може би те искат първо да проведат сериозен разговор с ГЕРБ, който явно не става досега, и чак след това с нас”, коментира Красимир Каракачанов.

„Питомното беше изпуснато. Това буквално означава в момента да се гони дивото. ГЕРБ имат повече депутати от БСП и ДПС, взети заедно, и решиха да предизвикат предсрочни избори”, заяви от своя страна Мартин Димитров.

Шансовете да се състави нов кабинет в това Народно събрание са минимални, както потвърдиха и самите Реформатори. Според някои наблюдатели се опитва да се спечели време, така че да не се наложи на действащия президент Росен Плевнелиев да състави служебно правителство.