Поводът бе решението на служебния кабинет да смени 14 назначени от правителството на Борисов

Има опасност на изборите да се повтори аферата "Костинброд". Това заподозряха от ГЕРБ. 

СЛЕД ИНЦИДЕНТА В "ЕЧЕМИШКА": Уволнения в АПИ (ВИДЕО) Назначиха още четирима заместник-министри Назначени са 16 зам.-министри в 8 министерства

Поводът бе решението на служебния кабинет "Герджиков" от вчера да смени 14 назначени от правителството на Бойко Борисов областни управители.

Според ГЕРБ част от новоназначенията са спорни и макар да не оспориха правото на новия кабинет да ги назначи, нарекоха рокадите "чистка".

Разкритикуваха и заявката на Огнян Герджиков, че ще сменя само областни управители със склонност да се заиграват непочтено за изборите. По този начин с уволненията сега хвърлял върху тях сянка на съмнение, че са подготвяли фалшифициране на вота.

"Има назначени хора, които са активисти на две политически сили – БСП и НДСВ. Това означава, че има едно влизане през задния вход на Тройната коалиция”, коментира Тома Биков от ГЕРБ.

"Пъзелът се сглобява полека лека и трябва да видим червената метла, която извършва чистката, държана от ръка на НДСВ”, заяви от своя страна Димитър Главчев.