Един от тях е във външно министерство, трима - в регионалното

Още четирима заместник-министри са назначени със заповед на премиера Огнян Герджиков, съобщиха от правителствената пресслужба. 

По темата

Директорът на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. ще попълни екипа на министър Ради Найденов. Любомир Иванов е назначен за заместник-министър на външните работи. Той вече е заемал тази длъжност в периода 2002-2004 г., когато е бил и главен преговарящ по присъединяването на България към НАТО. Дипломат от кариерата, Иванов работи в МВнР от 1983 г. Заемал е различни постове в министерството и в дипломатическите ни представителства към международни организации.

До назначаването на титуляр, ръководството на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС поема сегашният заместник-директор на Центъра Яна Дочева.

Назначени са и трима заместник-министри на регионалното развитие и благоустройството. Това са Валентина Върбева, Виолета Комитова и Любен Дичев.

Валентина Върбева е заемала различни длъжности в МРРБ, АПИ, МФ и БДЖ. Има опит в управлението на проекти и договори за изпълнения в сферата на строителството, в организацията и управлението на процедури за възлагане на обществени поръчки, одит на системите за управление на средствата от ЕС, оценка на риска и анализ на бизнес процеси. Работила е и по редица международни проекти. Завършва „Квантова електроника“ във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Виолета Комитова е доцент в УАСГ – София, и има 25-годишен стаж в учебното заведение. Тя е автор на архитектурни проекти, има множество научни публикации и е участвала в редица изследователски разработки в сферата на урбанизма, градоустройството, индустриалните зони, промишлена архитектура и др.

Любен Дичев е работил в структури на държавната администрация и в частния сектор. Има магистратура по национална и международна сигурност в Нов български университет, както и бакалавърска степен по стопанско управление в УНСС.