Делото срещу нея започна отначало в Окръжния съд във Варна

Делото срещу Анита Мейзер започна отначало в Окръжния съд във Варна. Това се случва месец, след като апелативните магистрати върнаха процеса за ново разглеждане.

Каква е скандалната история на Анита Мейзер? Анита Мейзер остава в затвора (СНИМКИ)

Делото беше върнато заради допуснати грешки от окръжните магистрати. Този път адвокатите на Мейзер ще се борят да отпадне обвинението й за предложен подкуп.

Самата Анита Мейзер призна, че очаква справедливо наказание за извършеното от нея „Очаквам справедливост. Надявам се да бъда оправдана и разбрана и да обясня всичко, както и съдиите да ми дадат справедливо наказание”, призна тя.

Стратегията на Мейзер е отново да се признае за виновна в непредумишлено убийство. Така делото ще се води по съкратената процедура.

Защитата на близките на жертвата поиска отвод на прокурора по делото Виолета Радева, защото не се е съобразила със становището на съдебните медици. Според тях е имало данни за умисъл в действията на Мейзер, но повдигнатото й обвинение е убийство по непредпазливост. Съдът обаче не уважи искането на защитата за отвод на прокурора и даде ход на делото.

Репортер: Нивелина Няголова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.