Всеки негодник е незабавно изритван и от парламента, и от партията, допълни премиерът

"Аз суджук не ям, имам високо кръвно. Близките ми го знаят това". Така премиерът Бойко Борисов се разграничи от Живко Мартинов, станал известен като депутата със суджука.

"СУДЖУКГЕЙТ": НС освободи депутата от ГЕРБ Живко Мартинов „СУДЖУКГЕЙТ”: Свидетели срещу депутата от ГЕРБ били заплашвани

"Всеки негодник незабавно е изритван и от парламента, и от партия. Искам да попитам как БСП ще обяснят това чудовищно престъпление за купуване на гласове, защо техният депутат е още в парламента", запита премиерът, който откри логистичен център край с. Кабиле, Ямболско.

"Ако ГЕРБ беше купил гласовете в Пловдив и Асеновград, какво щяхте да ни направите нас. Този депутат гласува закони вече 1 месец, а нашият на секундата изчезна", продължи Борисов.

Според премиера твърденията, че се връщат годините на насилието е преекспонирано, а сигурността на гражданите е гарантирана.

"Първо невинаги това, което се вижда, е това, което е, ще видим какво ще излезе от разследванията. Много е угодна тази тема, че се връщали тези години. Разбирате ли колко не им харесва ръста в икономиката, нулевата инфлация и инвестициите. Това не им харесва. Каква е алтернативата? БСП и ДСП ли?", заяви премиерът.

"Срам ме е от такива депутати като Живко Мартинов, но аз самият съм разпоредил разследването срещу него и той веднага беше изгонен и от парламента, и от партията", коментира още премиерът. 

"Когато разбрах, на мига сме направили оперативните следствени действия с ДАНС, доказали сме престъплението и сме го дали на прокурора", каза още министър-председателят и допълни, че точно такива съпротивителни сили трябва да имат държавата и институциите без значение от коя партия е народният представител.

Според Борисов ГЕРБ е пример в това отношение, докато БСП не предприема нищо спрямо своя депутат, който е купувал гласове в Пловдивско за парламентарните избори.

По повод на зачестилите случаи на побой, премиерът коментира, че реалността е много по-различна от това, което се коментира. Пострадалите не съдействали на разследването, но по оперативни данни разследващите са установили истината, която ще бъде оповестена след няколко дни, когато излязат и последните експертизи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.