Живко Мартинов напуска парламента

Прокурори - спешно в Добрич заради натиск на свидетели по "Суджукгейт". Натискът бил оказван от разследвания депутат от ГЕРБ Живко Мартинов.

Самият Мартинов ще напусне парламента и вече няма да е депутат. Това е поискал самият той, след като срещу него започна разследване за изнудване. Той искал 4 тона суджук и 60 килограма пастърма и филе "Елена" уж от името на премиера Бойко Борисов. 

По темата

Скандалът се задълбочи, след като стана ясно, че свидетелите срещу него са заплашвани със физическа саморазправа и намеса в бизнеса.

След топ прокурорите в Добрич спешно дойде и ръководството на ГЕРБ, за да разчисти структурите си. До момента Мартинов оглавяваше местната организация на управляващите. На негово място временно застават вицеадмирал Пламен Манушев и заместник-областният управител на Добрич Красимир Николов.

Трима прокурори и 10 служители на бюрото за защита към главния прокурор започнаха разпитите от рано тази сутрин. Освен пред тях, свидетел срещу депутата със суджука разказа за дългогодишен тормоз и пред камерите. От група, покровителствана от народния избраник от ГЕРБ. За момента никой от свидетелите не е поставен под специална закрила

В същото време се оказа, че срещу депутата Живко Мартинов се водят не едно и две разследвания. Освен че искал суджуци и филе "Елена" от името на премиера, Мартинов оказвал натиск на бивши служители на МВР. Те били уволнени по негова заповед, защото не прикрили катастрофа на заместник-министър с две жертви. Опитвал да окаже натиск и на окръжния прокурор. 

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Искра Урумова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.