Решението ще бъде гласувано в понеделник

Заради разследването срещу депутата от ГЕРБ Живко Мартинов, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставки в областното и общинското ръководство на партията в Добрич. 

По темата

Борисов предлага освобождаване на всички членове на областното ръководство на ПП ГЕРБ – Добрич. Освен това председателят на ГЕРБ предлага на Изпълнителната комисия на партията да освободи общинския ръководител, общинския организационен секретар и членовете на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Добрич.

Депутат от ГЕРБ поискал от търговец 4 тона суджук за премиера

Решението на Изпълнителната комисия ще бъде гласувано и приведено в действие още в понеделник.

Проверката на прокуратурата срещу Живко Мартинов започнала по сигнал на гражданин от Добрич. Паралелно ДАНС също се натъкнала на данни за негови вероятни злоупотреби и сезирала премиера Бойко Борисов. 

СБЛЪСЪК В ПАРЛАМЕНТА: ГЕРБ искат оставката на депутат от БСП

"В няколко от случаите депутатът е ползвал изключително активно името на премиера", съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Разследването установило множество основания да се поиска имунитета на народния представител.

"Той искал да му бъде предаден по един тон суджук. Поискал общо 4000 килограма суджук, 60 килограма телешка пастърма и филе "Елена". Доколкото е видно от материалите по проверката, суджукът е изготвен по специална рецепта, включващ и еленско месо и по думите на народния представител е предназначен лично за министър-председателя. Проверката е показала, че нито един суджук не е достигнал до министър-председателя", обясни Цацаров. 

Екзотичното изискване било към търговец от Добрич и било придружено със заплаха, че ако не го изпълни "ще му бъде смачкан бизнеса".  Същият търговец  без пари мебелирал, климатизирал, инсталирал гаражи и видеонаблюдение в партийни и частни офиси под заплахите на Мартинов. 

Още подробности за разследването вижте ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.