Единият е обвинен за купуване на гласове, другият - за катастрофа

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на двама депутати - Манол Генов от БСП и Димитър Гамишев от ГЕРБ.

По темата

Манол Генов е обвинен в купуване на гласове в Асеновград за парламентарните избори през март тази година. Предлагани са по 25 лева на глас.

По същото време Генов е склонил главния архитект на Община Асеновград Константин Атанасов да разреши незаконно строителство в поземлен имот. Мястото се намира в защитена територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата „Метошка махала“.

"Манол Генов сам ще се откаже от имунитета си, вероятно още в сряда. От БСП заставаме зад колегата си и се надяваме на бързо и обективно разследване", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова няколко часа, след като стана ясно, че прокуратурата иска сваляне на защитата на левия депутат.

Според председателя на партията разследването ще даде възможност на Генов да изчисти името си. 

Снемането на имунитета на Димитър Гамишев е свързано с дело срещу него. Гамишев е обвинен, че през 2014 година е шофирал с превишена скорост и е блъснал пешеходец. Това е станало в с. Копривлен, Благоевградска област. 

Гамишев вече обяви, че сам ще се откаже от имунитета си. В сряда той ще внесе заявление до ръководството на Народното събрание, с което изразява съгласието си да бъде снет депутатския му имунитет.

Манол Генов

Димитър Гамишев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.