Принц Хари интервюира бившия президент на САЩ като гостуващ журналист на радио BBC

Бившият президент на САЩ Барак Обама е споделил в интервю пред британския принц Хари, че е почувствал "спокойствие" в деня, след като е напуснал Белия дом. Интервюто е излъчено по радио на Би Би Си, съобщават световните агенции.

Принц Хари интервюира Обама (ВИДЕО+СНИМКА)

По думите му Обама е изпитал "огромно облекчение", че след като вече не е президент, може сам да планира деня си и разполага с време да се разходи със съпругата си Мишел.

Принц Хари е интервюирал Барак Обама през септември в Торонто, Канада като гостуващ радиоредактор на програмата, предаде БТА.

15 снимки на Барак и Мишел Обама, които ще ви развълнуват

В разговора си с по-малкия син на британския престолонаследник принц Чарлз Обама не споменава настоящия президент Доналд Тръмп, но казва, че държавниците трябва да бъдат по-внимателни в използването на социалните медии.

Възползвайки се от възможността да зададе "по-лежерни въпроси", каквито по-често се отправят към знаменитости от шоубизнеса, отколкото към политици, принц Хари не е успял да научи дали Барак Обама предпочита боксерки или слипове.

Барак Обама носел един и същ смокинг 8 години

За сметка на това той е получил отговор на питанията си за музикалните и спортните предпочитания на бившия държавен глава. Обама е споделил, че предпочита Кралицата на соул музиката Арета Франклин пред Тина Търнър.

"If you start using long pauses between the answers you're probably going to get the face," Prince Harry joked with Barack Obama pic.twitter.com/88nIKY4GQG

— The Telegraph (@Telegraph) December 17, 2017

Сред баскетболните си любимци Барак Обама е откроил бившето величие Майкъл Джордан пред настоящата звезда Леброн Джеймс. Бившият президент на САЩ признава също, че по отношение на бъдещите си планове е "обсебен" от идеята за подготовка на следващото поколение лидери.

Барак и Мишел Обама купуват апартамент за милиони

Според Обама светът понастоящем по редица начини е по-здрав и богат, отколкото е бил някога. Принц Хари е интервюирал и баща си принц Чарлз, чиито оценка на действителността е доста по-мрачна. Според британския престолонаследник човечеството не се справя с климатичните промени, въпреки че те причиняват сериозни поражения на много места по света.

КРАЛСКИ НЕВОЛИ: Съненият принц Джордж и безгрижната принцеса Шарлот (ВИДЕО+СНИМКИ)

Самият принц Хари, запитан дали ще покани семейство Обама на сватбата си с актрисата Меган Маркъл догодина, е отговорил, че списъкът с гостите все още не е изготвен, пише "24 часа"

Според в. "Сън" правителствени представители са отправили призив към бъдещия младоженец да не кани бившия президент на САЩ, за да не разгневи настоящия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 

Принц Джордж отказа да поздрави канадския премиер (ВИДЕО+СНИМКИ)

​Семейство Обама купи дом за над 8 млн. долара (ВИДЕО)

ПРИНЦ ДЖОРДЖ СЕ СРЕЩНА С ОБАМА И МУ БЛАГОДАРИ ЗА ИГРАЧКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

КАК ЕЛИЗАБЕТ II ЗАСРАМИ ВНУКА СИ УИЛЯМ (ВИДЕО+СНИМКИ) 

Кейт Мидълтън очарова с тоалети в Париж (ГАЛЕРИЯ)

Принц Хари: Претърпях пълен хаос след смъртта на майка ми

Рокли на принцеса Даяна на изложба в Лондон (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Кейт Мидълтън се появи на бляскаво събитие с тиара на принцеса Даяна (СНИМКИ)

ЖИВОТЪТ НА ЛЕЙДИ ДАЯНА В СНИМКИ

Принц Джордж тръгва на училище през септември (ВИДЕО+СНИМКИ)

Уилям и Кейт блестят на наградите БАФТА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Уилям и Кейт заведоха за първи път децата си на коледна служба (СНИМКИ)

СВАТБАТА НА ГОДИНАТА: Пипа Мидълтън се омъжи (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Меденият месец на Пипа Мидълтън - в луксозния екокурорт "Брандо" (СНИМКИ)

Принцеса Шарлот – звезда на сватбата на Пипа (СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.