Колекцията е от 25 рокли, които тя е обличала по различни поводи

Рокли на принцеса Даяна ще бъдат показани на изложба в Лондон в петък, 20 години след смъртта й, предаде Ройтерс. 

По темата

Колекцията е от 25 рокли, които тя е обличала по различни поводи - от срещи с дипломати, до танци с филмови звезди. Изложбата ще бъде в двореца Кенсингтън, където принцесата живееше повече от 15 години.

ВИЖТЕ ЧАСТ ОТ РОКЛИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

В нея са включени мастиленосиня кадифена дълга рокля, носена от Даяна, когато тя танцуваше с актьора Джон Траволта в Белия дом през 1985 г., както и нейната рокля "Елвис" - с висока яка и украса от перли.

Колекцията ще представи също разбирането на Даяна как да използва модата като дипломатически инструмент. Сред примерите за това е тоалет, на който е изобразена националната птица на Саудитска Арабия - соколът.

"Нашата изложба изследва историята на млада жена, която бързо трябвало да научи правилата за обличане на кралското семейство и дипломацията", казва кураторът на изложбата "Даяна: Нейната модна история" Елъри Лин.

Принцеса Даяна, майка на принцовете Уилям и Хари, беше омъжена за наследника на трона принц Чарлз между 1981 г. и 1996 г., когато двамата се разведоха. Тя загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г.