41-годишен милионер взе сестрата на херцогинята на Кеймбридж

Във Великобритания погледите в събота бяха вперени в сватбата на годината.

СНИМКИ ОТ СПЕЦИАЛНИЯ ДЕН ВИЖТЕ ТУК

Сестрата на Кейт Мидълтън - Пипа Мидълтън, се омъжи за милионера Джеймс Матюс.

Най-красивите принцеси и кралици на всички времена (ГАЛЕРИЯ)

Пипа стана известна преди шест години, на сватбата на сестра си Кейт и престолонаследника Уилям, когато медиите бяха впечатлени от нея.

Оттогава таблоидите следят всяка нейна крачка.

По темата

На щастливото събитие в събота присъстваха принцовете Уилям и Хари. А децата на Уилям - Джордж и Шарлот, участваха в церемонията.

Принцеса Шарлот - 2 години в 22 кадъра (ГАЛЕРИЯ)

За специалния ден булката избра рокля на дизайнера Джайлс Дийкън. Тя е дантелена, с къс ръкав.

10-те най-емблематични сватбени рокли в историята на модата (ГАЛЕРИЯ)

Прилепнала е по тялото до кръста, а долната й част е разкроена. Изработена е така, че изглежда без шевове. Цената й е около 40 000 лири.

Най-скъпите звездни сватби в историята (ВИДЕО+СНИМКИ)

Воалът на младоженката е от Стивън Джоунс. Тя носи и красива малка тиара. Сатенените й обувки в цвят слонова кост са от Маноло Бланик.

Херцогинята на Кеймбридж Кейт е облечена в бледо розова рокля и носи елегантна шапка. 

Майката на булката също избра розов тоалет, но в друг нюанс. 

Принцеса Биатрис е много елегантна в семпла тъмносиня рокля от Пол Ка.

Принц Хари обаче не беше придружаван от приятелката си актрисата Меган Маркъл, най-вероятно за да не бъде отклонено вниманието от основното събитие. Очакваше се тя да се присъедини към празнуващите в дома на семейство Мидълтън.

Църквата, в която се състоя венчавката, се намира на няколко мили от дома на фамилията в Бъкълбъри и е в частен имот - добре скрита от любопитни погледи. Охранителните мерки на церемонията бяха много строги, като местните хора трябваше да носят документи за самоличност. Те бяха помолени изрично да не говорят пред журналисти.

Общият брой на гостите на сватбата на Пипа е около 150 - много по-малко, отколкото присъстващите на венчавката на сестра й 1900 души.

Приемът след официалната церемония ще се състои в дома на семейство Мидълтън. Само издигнатата за него шатра струва 100 000 лири. Според британската преса общите разходи за събитието възлизат на повече от 300 000 лири.

Джеймс и Пипа се запознават преди 10 години, когато семейството й е на почивка на карибския остров Сейнт Бартс. Именно там родители на младоженеца притежават курорт. Младите влюбени започват да излизат заедно през 2012 г., но само за няколко месеца. През 2015 г. подновяват връзката си. 

Пипа Мидълтън е на 33 години. Тя е по-малка от сестра си Катрин с една година и е с четири години по-голяма от брат си Джеймс. Родена е на 6 септември 1983 г. и израства в Аман, Йордания, където баща й Майкъл Мидълтън работи за авиокомпанията "British Airways". По-късно посещава редица елитни частни училища във Великобритания, преди да получи диплома по английска литература от Единбургския университет. 

Първоначално булката работи за проспериращата семейна фирма за организиране на тържества. През 2012 г. издава и ръководство за организиране на партита. Мнозина тогава й се присмяха за ненужните съвети в него, но тя получи за книгата хонорар от 400 000 британски лири. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.