Причината за смъртта му е рак на панкреаса

Германският дизайнер Карл Лагерфелд почина, съобщава Би Би Си. Модната легенда си отиде на 85 години. Причината за смъртта му е рак на панкреаса, съобщава френското списание „Пюблик“.. Творческият директор на модната марка „Шанел” е един от най-изявените дизайнери на нашето време. 

"Знаете, модата не е необходима. Има други проблеми в света, които може би са по-важни, така че това не е важно. Но е индустрия, а модата върви в крак с времето. Ако тя не вървеше в крак с времето, щеше да бъде изгубена", казва самият той.

НЕПОВТОРИМИТЕ ТОАЛЕТИ, СЪЗДАДЕНИ ОТ ГЕНИАЛНИЯ ЛАГЕРФЕЛД, ВИЖТЕ ТУК

КАРЛ ЛАГЕРФЕЛД - ЕДНА МОДНА ИКОНА 

Карл Лагерфелд и "Шанел" изумиха всички в Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

През последните седмици Лагерфелд не е бил добре здравословно, което стана повод и да пропусне редица модни ревюта.

He was an absolute genius...there's nobody like him in fashion", the former fashion director of the Daily Telegraph Hillary Alexander on Karl Lagerfeld who has reportedly died aged 85 Read more here: https://t.co/sGE8aTXoPG pic.twitter.com/o2K7zoJEAS

— Sky News (@SkyNews) February 19, 2019

 Лагерфелд създаваше и колекции за собствения си бранд и за модна къща „Фенди”.

"Шанел" представи колекцията си висша мода в Париж (ГАЛЕРИЯ)

Карл Лагерфелд е роден в Хамбург в заможно семейство на банков служител. През 1952 г. се премества в Париж. През 1974 г. основава своя собствена линия - Karl Lagerfeld Impression, а девет години по-късно става артистичен директор на модна къща „Шанел”. Той си сътрудничи също така и с „Клои”, „Фенди” и други лидери в модната индустрия.

Дизайнерът е любител на фотографията, автор е на няколко книги, притежател на собствена художествена галерия в Париж и основател на издателство.

В допълнение към облеклата, той създава аромати, сред които - Chloé, KL, Jako.

Веднага след новината за смъртта на родения в Хамбург дизайнер от всякъде заваляха съболезнования за човека, спечелил си прякора "Кайзер Карл". Виктория Бекъм написа в Инстаграм, че е натъжена от новината, че един гений си е отишъл.

Италианската модна дизайнерка Донатела Версаче написа: "Карл беше гений, докоснал живота на толкова много хора. Ние никога няма да забравим невероятния ти талант и безкрайното вдъхновение"

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.