Този път те са от съда в Лос Анджелис

Филмовият продуцент Харви Уайнстийн може да се сдобие с нови обвинения за сексуални посегателства, този път от съда в Лос Анджелис. Срещу него има осем нови дела, заведени в съда в града, по които в момента се събират доказателства, предаде БГНЕС.

Според изтночници на портала TMZ един случай на сексуално посегателство е напълно доказан, предстои разследване и по останалите седем. Докато текат разследванията, в телевизионно интервю Уайнстийн описва себе си като "забравен мъж" и допълва, че винаги е давал път на жените.

Харви Уайнстийн постигна споразумение за 25 млн. долара с обвинителките си

„Направил съм повече филми, режисирани от жени и предназначени за жени от всеки друг режисьор в Холивуд. Говоря за времето преди 30 години. Не говоря за сега, когато е лесно да се прави филм. Но аз направих първите филми, режисирани от жени. Но сега заради тези обвинения, всичко отиде на вятъра, всичко се изврати. И моите произведения сега са забранени", коментира продуцентът.

Наскоро Уайнстийн претърпя гръбначна операция, като лекарите и съдиите се надяват да се възстанови до 6 януари, за когато е насрочено първото му наказателно дело в съда.

Отложиха делото срещу Харви Уайнстийн след две нови обвинения

Дона Ротуно, адвокатката на Уайнстийн, каза, че се е "ужасила", когато видяла всички публикации в медиите, които обвинявали Уайнстийн, че е симулирал операцията си, за да избегне съда.

"Преди да влезе в съдебната зала на предишното дело, той дори се опита да остави проходилката си в колата и да ходи сам, но болката бе твърде силна. Целта му никога не е била да търси съчувствие. Появиха се ужасно много фалшиви новини за състоянието му", допълва Ротуно.

Уайнстийн, който отрече всички обвинения, които са му повдигнати, чака съдебен процес в Ню Йорк по пет различни обвинения за злоупотреби със сексуален характер.