Скандалният продуцент обаче може да получи доживотен затвор по дело за изнасилване

Опозореният холивудски магнат Харви Уайнстийн постигна споразумение на стойност 25 млн. долара по обвиненията в сексуално посегателство. В рамките на гражданското дело сумата ще бъде разпределена между повече от 30 жени, които го съдят за различни престъпления - от сексуален тормоз до изнасилване. Парите ще бъдат дадени от застрахователите на фалиралото му киностудио.

Отложиха делото срещу Харви Уайнстийн след две нови обвинения

18 от жертвите ще си поделят 6,2 млн. долара, но никоя от тях няма да получи повече от 500 000. Други 18,5 млн. долара са за делото, заведено по колективен иск, и евентуални бъдещи претенции.

Някога мощният продуцент на „Криминале“ и „Град на греха“, чиито случай предизвика появата на движението "Me Too" срещу сексуалните престъпления, е изправен пред дело за изнасилване следващия месец. Той може да бъде осъден на доживотен затвор. Към момента не признава вина и твърди, че всичко, което е правил, е по взаимно съгласие. В сряда гаранцията му беше увеличена от 1 милион на 5 милиона долара заради предполагаеми измами с електронната проследяваща гривна.