Какво изпитват лекарите в такъв момент?

Те са първата линия на първата линия. Никога не знаят къде точно отиват и какво точно ще заварят. Тяхна е и отговорността да вземат и правилното решение, което в ситуация на извънредно положене, се оказва доста трудно. Те са екипите на "Спешна помощ". 

Всичко започнало с един италиански сериал за парамедици. Впечатлил го толкова, че вече трета година Митко Стоянов работи именно като такъв - в "Спешна помощ". "Не идвам на работа толкова от финансова гледна точка, защото съм принуден да работя, а защото искам да го работя. Чувствам се добре като съм помогнал на някой. Идеята ми е вечерта да си тръгна и да знам, че съм помогнал на повече хора", каза парамедикът от "Спешна помощ" - София Митко Стоянов.

Още един починал с коронавирус у нас

Митко е на 26 и все още студент по медицина. С лекаря и шофьора, които са в екипа му, казва че са виждали от всичко. Когато коронавирусът навлезе и у нас, те, заедно с всички екипи на "Спешна помощ", преминали през предварителна подготовка. Ситуацията на терен обаче, казва парамедикът, е доста по-различна.

Расте броят на заразените с коронавирус по света

От няколко седмици Митко избягва да вижда семейството си, за да ги предпази. Докато всичко премине, предпочита да си говорят по телефона. Той съветва близките, и непознатите просто да не се страхуват, а за бъде помощта им още по-пълноценна, от екипа на парамедика са решили да станат и доброволци.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП