Детето е извадено изпод развалините на сградите, в които се разби пътнически самолет

Пътнически самолет с повече от 100 души на борда се разби в гъстонаселен жилищен квартал на пакистанския град Карачи. "Еърбъс А320" на Пакистанските международни авиолинии е изпълнявала полет от Лахор. Машината се е разбила при заход за кацане. Под отломките са извадени живи бебе на няколко месеца и 5-годишно дете. Вероятно те са живеели в къщите, върху които се стовари машината.

 

Miracle baby pulled alive from Pakistan plane crash area during live news report https://t.co/rRl0RvPUb6 pic.twitter.com/cDWJt2l5SY

— Daily Mirror (@DailyMirror) May 22, 2020

На борда на самолета са били 91 пътници и 8-членен екипаж. Пилотите съобщили, че двигател е излязъл от строя и получили разрешение за кацане. Секунди по-късно подали сигнал за бедствие, а контакът със самолета е изгубен веднага след това около 14.30 часа местно време.

Пътнически самолет с над 100 души на борда се разби в жилищен квартал в Пакистан (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Това е много тъжен инцидент и аз заминавам за Карачи. Последното, което се чува на записа е гласът на капитана, който казва, че има технически проблем. Той казва това при захода за кацане. Диспечерите му отговарят, че има готовност да го посрещнат, двете писти са чисти и може да кацне, но той е решил да направи кръг. Каква е била причината за това, от какво е продиктувано решението му? Ще трябва да разследваме", изпълнителният директор на Пакистанските авиолинии Ашрад Малик.

 

Miracle! Baby survived plane crash. #PIA #Karachi #Pakistan #planecrash #رمضان pic.twitter.com/qVkJfXOmDV

— Sharmeen (@SharmeenChaudry) May 22, 2020

На кадри от социалните мрежи се вижда гъст дим, който се издига от мястото. Има много разрушени жилищни сгради в квартала, който се намира на около 3 километра източно от летището. Към мястото на инцидента са били изпратени военни от пакистанските части за бързо реагиране, които са се включили в спасителната операция.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.