Изстрелването в космоса на специалната сонда е планирано за 20 юли

Следващата сонда на НАСА "Пърсивиърънс", която ще се отправи към Марс през юли, ще почете всички медици от първа линия в борбата срещу коронавирусa, пишат DarikNews.bg.

SpaceX ще изстреля 58 нови спътника на 13 юни

Американската космическа агенция обяви, че метална възпоменателна табела ще е прикрепена към сондата. Тя е изработена през последните месеци от алуминий в черно и бяло, с размери 8 на 13 см. Върху нея е изобразена Земята на постамент, около който се е увила змия - символ на медицината и изцелението. Около планетата пък е нарисувана траекторията на сондата.

Curiosità: il rover @NASAPersevere, che partirà per #Marte il 20 luglio di quest'anno, porterà con sé una placchetta in alluminio per rendere omaggio al personale sanitario di tutto il pianeta, in prima linea nella lotta al #COVID19 #coronavirus #Perseverance #NASA pic.twitter.com/XpYcmG0YGg

— Ultima Thule (@UltimaThule2019) June 18, 2020

Работещите в здравеопазването бяха на първа линия, за да ни пазят, по време на подготовката за изстрелването на сондата, каза Мат Уолъс, зам.-ръководител проекти в лабораторията на НАСА в Пасадена.

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС (ВИДЕО+СНИМКИ) "Те наистина ни вдъхновяваха през цялото време и се надявам, че в замяна този знак и тази мисия ще успеят да вдъхновят и тях поне малко", добави Уолъс.

NASA's Next Mars Rover Perseverance Honours Medical Teams Fighting Coronavirus https://t.co/u3Z1Z0j7GC pic.twitter.com/jdyAhtZtVT

— Proactive Marketing - Web Design & SEO Company (@Proactivpattaya) June 18, 2020

Изстрелването в космоса на сондата е планирано от НАСА за 20 юли дори и в момент, когато броят на случаите на COVID-19 във Флорида продължава да расте.