Според властите, палежът е бил умишлен

Експлозия разтърси центъра на Нешвил. Говорителят на полицията Дон Аарон заяви, че експлозията в 6:30 часа сутринта, която е разбила стъкла и е повредила сгради, се смята за „умишлено действие“, предаде CNN.

#Nashville explosion overhead footage reveals wide area affected by blast#USpic.twitter.com/029ODvteag

— Yellow (@Yellow34950210) December 25, 2020

Екипът на полицията за действия при извънредни ситуации незабавно се отправил към мястото на инцидента след обаждане за будеща съмнения кола, която е свързана с експлозията.Трима души са били закарани в болница от района на местопроизшествието, но никой от тях не е в критично състояние, съобщиха от пожарната команда на Нешвил.

PHOTOS: CBS affiliate @NC5 captures aerial view over scene of Christmas morning explosion in Nashville, which authorities believe to be an "intentional act" https://t.co/sP9YfbM8vb pic.twitter.com/MCII7b2U4Q

— CBS News (@CBSNews) December 25, 2020

Разследване на случилото се водят няколко служби, както местни, така и федерални. Полицията и пътните патрули са отцепили района на експлозията. Взривът е избухнал в близост до градската болница и до една от старите части на града, която привлича туристи. Свидетел на експлозията, която се случилa под прозорците на дома му, каза пред CNN, че видял долу три коли, обхванати в пламъци.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.