Невероятната история се оказва изключително заплетена

Мечка изяде 35 килограма кокаин, паднали от самолет. Историята звучи невероятно, но е истинска и се случва в Национална гора Чатахучи в Джорджия, САЩ.

ИЗНЕНАДА: Полицаи се натъкнаха на крокодил, докато търсели дрога (ВИДЕО)

Мечката открила наркотика в гората и го погълнала. Животното е предозирало, което е довело до смъртта му. По-късно патолози откриват в тялото й невероятното количество, което вероятно е струвало милиони долари.

„Стомахът й буквално беше пълен до пръсване с кокаин. Няма бозайник на планетата, който може да оцелее след нещо подобно. Мозъчен кръвоизлив, дихателна недостатъчност, хипотермия, бъбречна недостатъчност, сърдечна недостатъчност, инсулт”, разказа експертът, който изследвал странния случай.

Cocaine bear with drip Cocaine bear with drip pic.twitter.com/7jrsVgGXeq

— Smappy (@SmappysIsland) March 10, 2021

Но как се е стигнало до инцидента? Историята с предозиралата мечка много бързо се свързва с друго, също толкова странно събитие. Наркодилър с дрога за 15 милиона долара загива след падане от самолет. Бившият полицай Андрю Тортън е открит мъртъв на алея в Тенеси с парашут на гърба, който не се е отворил. Освен дрогата, мъжът носил със себе си голяма сума пари, два пистолета и оборудване за нощно виждане. По-късно разследващите откриват, че той е скочил от самолет, пренасящ наркотици.

Elizabeth Banks is set to direct the horror-comedy ‘Cocaine Bear’, with Phil Lord & Chris Miller producing. The film will follow the real life story of a bear who consumed 70 pounds of cocaine that was dropped by a smuggler. (via @THR) pic.twitter.com/geXI2C6NUL

— Lights, Camera, Pod (@LightsCameraPod) March 9, 2021

Невероятните събития, довели до смъртта на наркотрафиканта и на мечката, които са открити на над 150 км един от друг, ще бъдат разказани във филм. Той ще бъде режисиран от актрисата Елизабет Банкс. Тялото  на животното, превърнало се в местна легенда, е препарирано и изложено в музей.