Трусът е усетен и на остров Бали

Шест души са загинали, един е ранен при силно земетресение в Индонезия. Нанесени са щети на сгради на главния индонезийски остров Ява. Трусът е усетен и на туристическия остров Бали, съобщиха днес местни служители, цитирани от Асошиейтед прес.

Земетресение разлюля Румъния

Жертвите са загинали от свлачища в районите Лумаджанг и Маланг. Някои местни жители са били принудени да напуснат домовете си, но като цяло щетите по сгради са незначителни.

Геофизическият институт на САЩ съобщи, че земетресението с магнитуд 6.0 е регистрирано в 14.00 ч. местно време (7.00 ч. по Гринуич) с епицентър до южните брегове на Ява. Епицентърът на труса е бил на 45 км южно от град Сумберпуконг в района Маланг в Източна Ява, на дълбочина 82 км.

Breaking : There has been an earthquake in Malang, East Java, Indonesia with a magnitude of 6.7. pic.twitter.com/bwBpCInDwJ

— asean news (@Southeast_news) April 10, 2021

Според директора на индонезийския Център за земетресения и цунами Рахмат Трийоно трусът няма да предизвика цунами. Той обаче предупреди хората да стоят настрана от стръмни скалисти или земни склонове, където могат да възникнат свлачища.

6.7 Magnitude Earthquake in Java, Indonesia Long Version: https://t.co/rlUa1GnYDS pic.twitter.com/fNRPxD09ys

— Fish News (@FishNewsChannel) April 10, 2021

Паднали скали убиха жена и тежко раниха съпруга й, докато са карали мотоциклет в района Ламаджанг, Източна Ява, съобщиха местните власти. На няколко къщи в района са нанесени щети.

Земетресение в Турция