До две седмици в страната ще бъдат разкрити поне 150 COVID зони

Засега в България не се планира да започне да поставя трета доза от ваксина срещу COVID-19, посочи здравният министър Стойчо Кацаров. По темата от министерство са изпратили запитване към Европейската агенция по лекарствата:

Бебе на 55 дни е с COVID-19

"Те ни отговориха, че за момента нямат решение. Те са регулаторният орган, придържаме се към правилата. Самата Световна здравна организация също не препоръчва поставянето на такава доза".

Reminder! It is necessary to complete your vaccination to get the best possible protection from #COVID-19. Depending on the vaccine, this could be 1 or 2 doses. #VaccinesWork #SafeVaccines

— EU_HEALTH (@EU_Health) August 25, 2021

До две седмици в страната ще бъдат разкрити поне 150 COVID зони, където пациентите ще получават консултация, рентгенова снимка и препоръка за домашно лечение напълно безплатно. Това стана ясно по време на посещението на здравния министър Стойчо Кацаров в столичния 12-и ДКЦ.

Директорът му д-р Васил Василев посочи:

"За съжаление се увеличава броят на пациентите, увеличава се броят на положителните случаи с COVID-19, но констатациите и на нашите колеги са, че на този етап случаите не са толкова тежки колкото бяха при предишните вълни".