Съдия Бренда Пени официално прекрати 13-годишното попечителство над Бритни Спиърс

Съдия Бренда Пени официално прекрати 13-годишното попечителство над Бритни Спиърс. Контролът върху финансите й ще бъде временно прехвърлен на професионален одитор, за което настоява самата певица и нейният адвокат Матю Розенгарт.

Почитатели на звездата се събраха в центъра на Лос Анджелис. Облечени в розово или в сценични костюми те държаха плакати с надписи „Справедливост за Бритни“. С огромни тебеширени букви на улицата пред съдебната палата изписаха надписа „Свобода за Спиърс“ и поставиха розова коледна елха с панделки #FreeBritney.

Бритни Спиърс се сгоди (ВИДЕО)

„Търпяхме това прекалено дълго. Обществото го приемаше на шега. Но не е! Това са нечии човешки права. Става въпрос за човешко същество, загубило контрол над живота си преди 13 години. Представете си някой друг да контролира живота ви толкова дълго, да ви казва дали да имате, или не деца. Цялата се разтреоервам като заговоря за това. От движението „Освободете Бритни“ се борихме за това в продължение на две години и най-накрая успяхме. Бритни е свободна", казва Кейси Емас от "Освободете Бритни".

Съд в САЩ официално отне от бащата на Бритни Спиърс попечителството над певицата

Ирландското поп дуо Jedward също беше там, за да покаже подкрепата си.

„Това е мащабно движение и сме много щастливи, че сме част от него. Знаете ли, пеехме песни на Бритни Спиърс навремето в шоу за таланти, израснахме с нея", споделя певецът Джон Граймс.

„Тя е вдъхновение за всички поп звезди по света. Нямаше да сме това, което сме без нея.  Тя оказа огромно вличяние върху младите изпълнители, за нас тя е кралицата на попа", добавя Едуард Граймс.

Бащата на Бритни Спиърс се отказа от попечителството над певицата

Междувременно Бритни съобщи в Instagram, че самата Донатела Версаче проектира сватбената й рокля, с която тя ще се врече във вярност на своя любим Сам Асгари.

Певицата обяви годежа си с фитнес инструктора в средата на септември. Двойката е заедно от около пет години и отдавна мечтае за семейство, но баща й Джейми, който бе неин настойник, не й позволяваше да се омъжи и да води нормален начин на живот.

Бритни Спиърс се пусна топлес в Instagram (СНИМКИ)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.