Намаляването на коледната ваканция беше прагматично решение, обясни депутатът

Приетият мораториум върху цените на тока, парното и водата, с временно действие до 31 март догодина, беше необходимост. Това каза в ефира на „Твоят ден” народният представител от „Продължаваме Промяната” Петър Куленски. По думите му неговата цел е да даде врмене на енергийната комисия, която ще се сформира другата седмица, да събере и анализира всички мерки, за да се избегне ценова криза.

„Решението не беше популистко действие, то беше необходимо за българските граждани. Предложението на ГЕРБ-СДС имаше нужжда да се прецизира, затова внесохме проект за решение”, обясни той.

Във връзка със съкратената ваканция, която депутатите си гласуваха Петър Куленски коментира, че мотивите за това решение са прагматични.

Депутатите съкратиха коледната си ваканция

„Имаме много работа за вършене. До Коледа ще има създадени временни комисии, трябва да се разпределят и законопроектите. Няма време за губене”, обясни депутатът.

Манев: Не може за богопомазаните депутати да не важат зелените сертификати

Куленски е на мнение, че решението за зелените сертификати в НС трябва да бъдат приети след широк дебат по темата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.