По думите му ИТН би се коалирала с ДБ

С ПП е почти невъзможно да се коалираме. Ако лидерите им имат желание да участват в изпълнителната власт, няма как да водим разговори с тях, както и с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Ако наблюдаваме катарзис в останалите формации, възможно е да има разговори, но съм песимистичен. Това коментира за "Твоят ден" Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

По думите му ИТН би се коалирала с ДБ. "Политиците си мислят, че хората са забравили какво им причиниха. Предизборната кампания се използва само за внушения и лъжи от страната на партиите. Ние търсим изход от политическата криза. Все по-сериозно ще се ходи на референдуми и ще се пита България дали не искат да се смени системата на президентска република", отбеляза той.

Керемедчиев: На България ѝ липсва изявена външна политика

"ПП плаши народа, че ако нямат мнозинство, няма да има парламент. Имат проблем с морала и лъжите, кризите са на база на техните грешни решения. Вяра на социолозите нямаме, защото обикновено не познават. Вярваме на това какво ни казват хората, те разбраха нашето поведение, поздравиха ни и дори ни питаха дали не закъсняхме да се оттеглим от коалицията. От нашата партия си тръгнаха предатели. Ние също допуснахме грешки - доверихме се на грешните хора", подчерта Балабанов.

Според него след изборите ще има силно фрагментиран парламент с разнородни политически формации. "Преговорите ще бъдат изключително тежки, ако има такива. Не можем да прогнозираме дали е възможно да се състави коалиционно правителство. Коалиция между ГЕРБ и ПП ще бъде уродливо явление, на което ние ще бъдем тежка опозиция", заяви той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.