Според Аздеева свободата няма граници, но хората сами си ги поставят

Силвия Аздреева е първата българка изкачила върховете „Еверест”, „К2” и „Охотце”. А Емона Карагьозова е основател на клуб „Младите дами в бизнеса”.

„Днес съм взела нещо специално – българският флаг, който развях на 8611 м. на връх „К2” – втория по височина в света. Винаги, където и да отида, нося българското в себе си и съм горда да съм българка”, заяви алпинистът Силвия Аздеева.

„Да си патриот днес означава да си човек, който се стреми да подобрява средата в България. Но също така да съхранява, запазва и предава историята, езика и традициите ни”, каза предприемачът Емона Карагьозова.

От Перник до папа Франциск: Габриела, която промени лицето на България (ВИДЕО)

Според Аздеева свободата няма граници, но хората сами си ги поставят. „Хората не вярват в себе си, но не бива да се страхуват. Именно когато повярват ще успеят да постигнат желанията си”, допълни тя.

„Всеки човек има нужда понякога да повярва в себе си. Националната кампания на нашата общност „Горда съм българка” цели точно това. Стремим се да повишим националното самосъзнание. За тази инициатива организираме различни благотворителни кампании”, каза още Карагьозова.