През 2023 г. на пешеходна пътека загинаха Ани и Явор

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Адриан Антонов, обвинен за катастрофата с двама загинали на столичния бул. „Сливница”. Това съобщават от държавното обвинение.

Бащата на прегазеното момче през сълзи: Синът ми готвеше сватба

Инциднетът стана на 8 май 2023 г. При сблъсъка загинаха 24-годишната Анна-Мария Милчева и Явор Стоянов - на 22 години.

Антонов сега е с наложена мярка „подписка”. Той беше задържан за постоянно в ареста и след това мярката му беше променена, защото е обвинен за убийство по непредпазливост и по закон не може да бъде задържан повече от два месеца. Освен това има забрана да не напуска пределите на страната, а книжката му е отнета.

Марковски за шофьора от „Сливница”: Помни, че сблъсъкът е станал извън пешеходната пътека

Говорителят на СГП Десислава Петрова заяви, че след разпити на 17 свидетели и изготвени 11 експертизи, прокурорът е достигнал до фактически изводи. "Смятаме за доказано, че със скорост от 106 км/ч, шофьорът, който се движел по бул. "Сливница", е ударил пресичащите по пешеходната пътека Явор и Ани. В резултат на това телата им са се ударили в предното панорамно стъкло на возилото. Тялото на момичето е паднало на 51 метра от удара, а тялото на момчето е навлязло частично в купето на автомобила, който се е движил с него още 300 метра. Впоследствие при удар в крайпътен стълб, то е изпаднало. Обвиняемият има изрядно процесуално поведение", обяви тя. 

Сестрата на прегазеното момиче на бул. "Сливница": Ани си е малката ми сестра, искам да има правосъдие

Петрова разкри, че водачът не е употребил алкохол и наркотици, доброволно е дал проби за изследвания.