"Пловдив Спортува 2018" ще се състои на Гребната база на 19 май от 10.00 ч.

За първа година "Пловдив спортува 2018” ще стане част от инициативата "България спортува 2018", посветена на активния живот в модерна градска среда, която представя на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието всеки посетител има възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова или индивидуална тренировка, както и да получи цялостна информация за правилно хранене и здравословен начин на живот.

"Световен ден на предизвикателството - България Спортува 2018" ще превърне част от Гребната база, както и спортни игрища на Младежки център – Пловдив, в арена на различни спортни и тренировъчни активности, които за първи път в подобен мащаб ще се проведат на открито. Отделни площи ще бъдат предназначени за редица  спортни занимания, сред които силови тренировки, кросфит, бадминтон, волейбол, футбол и йога. Ще бъдат представени тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години "Детето чудо", както и тренировки "Мама и бебе" за проследяване на физическото възстановяване при новородили майки.

Мисията на "България спортува" да развива спортната култура на модерния градски човек подкрепиха Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева, Наско Сираков и много други.

Всички посетители ще станат част от вълнуващия спортен ден, по време на който безплатно ще участват в познати и нови спортни занимания и игри, спрямо предварително изготвен график и капацитет на отделните групи/тренировки за деня. По време на събитието ще се проведат и информационни дискусии, свързани със здравословния начин на живот. За най-малките посетители пък са предвидени забавления с участие на домашни любимци.

За втора поредна година провеждането на "България спортува" е обвързано с кауза за изграждане на специален фитнес на открито, пригоден за хора с двигателни увреждания.

Всеки желаещ може да се прекара един ден в движение, музика и забава и да покаже, че спортът е за всички и за него възраст няма на 19 май от 10.00 ч. на Гребната база в Пловдив.

Световният ден на предизвикателството е проява  на Международната асоциация Спорт за всички – ТАФИСА, който се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 120 страни на всички континенти. Проявата  е част от Националната програма БУЛФАР 2020 на Българска асоциация Спорт за всички и цели да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В него могат да вземат участие всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности.

Основен медиен партньор на събитието са Нова Броудкастинг Груп и Нет Инфо.

Световен ден на предизвикателството - България Спортува 2018 се осъществява с финансовата подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

За повече информация: www.bulgariasportuva.bg или във Facebook