Подобно изявление Деп направи и миналия месец

Прочутият холивудски актьор Джони Деп обяви, че е възможно в скоро време да сложи край на кариерата си в киното. Това 50-годишният актьор и милионер съобщи за Би Би Си. 


"Съществуват ли по-спокойни неща, с които бих искал да се занимавам? Мисля, че да. Не казвам, че ще спра веднага да се снимам, но това скоро ще стане", казва Деп, цитиран от в. "Сън".


Подобно изявление Деп направи и миналия месец. Тогава звездата съобщи, че в определен момент ще му е нужно да сложи край на актьорската си кариера и да се съсредоточи върху това просто да живее живота си


Британските медии приеха думите на Деп с известен сарказъм. Според в. "Гардиън" казаното от актьора напомня на изявлението на Брад Пит, който през 2011 г. щеше да слага край на актьорската си кариера "след три години", за да стане продуцент. 


Пресата на Острова има няколко версии за това защо Деп иска да спре да се снима във филми. Едната от тях е провалът на "Самотният рейнджър". Загубите от лентата надхвърлят 100 милиона долара. Другата е, че актьорът почти не вижда с едното си око и е принуден да носи специални очила за корекция на зрението. Лекарите са му поставили диагноза "късогледство". Третата версия пък е свързана с връзката му с 27-годишната Амбър Хърд, с която възнамерявал да сключи брак. 


Всъщност Джони Деп едва ли ще се откаже скоро от киното. Сега идват снимките на "Карибски пирати", а също и продължението на "Алиса в Страната на чудесата".