Тази сутрин в ефира на Нова телевизия Рафи и Ники Станоев изляха по една кофа студена вода върху себе си

Григор Димитров се включи в кампанията "ледена кофа", която акцентира върху болестта Амиотрофична латерална склероза. Българинът се поля с леденостудена вода, след като беше предизвикан заедно с друга звезда в тениса - Серина Уилямс.

 

Кампанията изисква предизвиканият да се полее с "ледената кофа" или да внесе пари по благотворителна сметка. Григор Димитров предизвика приятелката си Мария Шарапова.

 

Инициативата зад глобалния феномен е посветена на борбата с неврологичните заболявания, а началото е зададено от собственика на Фейсбук Марк Зукърбърг.

 

Вчера в инициативата се включи и Стилиян Петров. Бившият национал предизвика друг именит български футболист - Мартин Петров, който има 24 часа за размисъл.

 

В предизвикателството вече взеха участие редица известни личности от целия свят, сред които и Бил Гейтс. Освен него, каузата приеха и изпълнители като Дженифър Лопес и Джъстин Бийбър.

 

Тази сутрин в нея се включиха и известни българи – младият певец Рафи и актьорът Ники Станоев в ефир изсипаха върху главите си по една кофа студена вода, подкрепяйки 32-годишната Ивелина Кехайова, която се бори с тежко заболяване и има нужда от помощ.