Стартът на продукцията е предвиден за средата на 2015 година

Шарън Стоун ще играе главната роля на новия тв сериал "Агент Х" (Agent X"), съобщава сайтът Non Stop People, цитиран от БТА. Американската кинозвезда е и продуцент на поредицата, от която американският канал TNT вече е поръчал първите десет епизода. Стартът й е предвиден за средата на 2015.


Шарън Стоун е една от емблематичните звезди на 90-те години. Впечатляващата сцена в "Първичен инстинкт" (1992), в който тя кръстосва краката си, я прави световно прочута. Оттогава е играла в много големи продукции. Сега обаче има желание за нещо по-различно и ново.


Отчитайки нарастващото значение и тежест на телевизионните сериали, актрисата реши да лансира свой собствен продукт.


Наречен "Агент Х", той ще проследи историята на тайния агент Джон Кейз (Джеф Хефнър), чиято мисия е да защитава страната и нейните граждани от всякакви заплахи, с които "традиционната" власт е безсилна да се справи... Вицепрезидентът на САЩ Натали Маккаби (Шарън Стоун) разбира, че трябва да си сътрудничи с него, за да разреши в пълна дискретност сложни кризи чрез прилагането на легални процедури.


Освен Шарън Стоун и Джеф Хефнър ("Междузвезден"), в поредицата ще участват и Джералд Макрейни ("Къща от карти"), Джеймс Ърл Джоунс (оригиналният глас на Дарт Вейдър) и Джейми Шеридън ("Вътрешна сигурност").


Автор на сценария на пилотния епизод е Уилям Блейк Херън (автор на "Самоличността на Борн"). Поредицата ще отбележи голямото завръщане на Шарън Стоун на малкия екран след "Безследно изчезнали" през 2010.


Иначе Шарън Стоун продължава да е много ангажирана. Освен че продуцира собствения си сериал, тя работи за Американската фондация за борба със СПИН АМФАР, на която е посланик.


Фондацията е една от най-влиятелните неправителствени организации, които финансират превенцията и медицинските изследвания, свързани с болестта СПИН. Основана през 1985 от покойната Елизабет Тейлър, тя подпомага близо 2000 изследователски екипа в света с финансова помощ в размер на 360 милиона долара от 25 години насам.