Решението не е окончателно и може да се обжалва

Още по темата

Обявиха КТБ в несъстоятелност. В решение на съдия Иво Дачев се определя начална дата на неплатежоспособността 6 ноември 2014 г. и се прекратява дейността на банката. 

 

Наложен е и запор върху имуществото на КТБ, както и стартиране на осребряване на активите на банката. 

 

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред САС в 7-дневен срок.

 

"СГС постанови решението си за обявяване в несъстоятелност на КТБ, въпреки че вчера - на 21.04.2015 г., "Бромак" ЕООД подаде чрез СГС до Софийския апелативен съд (САС) частна жалба против определението на СГС".

 

Така адвокат Менко Менков коментира днешното решение на съда, съобщи БГНЕС.

 

"Видно от развитието на случая "КТБ" до момента и СГС, както и Върховният административен съд (ВАС) предпочете да се произнесе, без да разглежда въпроса за отнемане на лиценза на КТБ по същество. По този начин СГС, както преди него ВАС, лиши българското общество от разкриване на истината по случая КТБ, а законното място на разкриване на тази истина е единствено и само съда", допълва Менков.

 

Припомняме, че съдия Дачев възобнови процеса в началото на април. Делото беше блокирано заради висящи производства пред Върховния административен съд (ВАС). КТБ окончателно остана без лиценз, когато на 2 април ВАС потвърди решението на тричленния състав, в което се казва, че акционерите в банката нямат правен интерес да обжалват отнемането на лиценза.

 

Какво се случи на заседание по делото за несъстоятелността на КТБ на 15 април си припомнете във видеото: