Преди ден Емил Първанов се предаде

 

Още по темата

Ден след като убиецът от магистрала „Струма” Емил Първанов–Ембака се предаде, близките му проговориха. 

 

Пред нашата камера за първи път застана майка му Стоянка Чачева. Тя твърди, че синът ѝ е убил работника на магистралата при самозащита.

 

Стоянка Чачева е категорична, че синът ѝ е убил работника Николай Чивиев при самозащита. 

 

„Съжалявам за случилото се, което стана на магистралата със сина ми, но вината не е както се предаде по телевизията. Съвсем друго е!”, заяви Стоянка Чачева.


   
Твърди, че не е знаела къде е синът ѝ последните месеци.

 

„Само получавах съобщения, че е жив и здрав”, заявява Стоянка Чачева.

 

Емил Първанов-Ембака стана печално известен това лято. Той е обвинен за това, че в края на юни е убил с камък 48-годишния работник на магистрала „Струма” Николай Чивиев - бивш легионер, баща на три деца. 

 

Обади се лично по телефона и ми каза, че има човек, който го заплашва с нож и ме попита, какво да прави”, разказа тогава работодателят му Методи Бачев.

 

Според майката на Ембака и един от адвокатите му - Марин Марковски, Емил е убил, за да се защити. Чивиев го нападнал пръв.

 

„Съжалявам за случилото, но никой не му дава право да ги гони, да им засича пътя и направо да започне да ги налага по колата. Снахата беше изпаднала в ужас. Каза ми, че е удрял с палка по колата, цялата е изпотрошена. И той като бил легионер, защо не се е държал прилично, а да взима да се показва като Рамбо на пътя”, пита Стоянка Чачева.

 

„Счупил е стъклото отпред на колата. Ударил и отзад, встрани от колата, посегнал и е ударил жена му, която е слизала от колата”, разказва адвокатът на Първанов - Марин Марковски. „Моят клиент Ембака взима един камък и когато онзи го напада, той бягайки го хвърля и го удря. Като го удря по главата от няколко метра. Отива и му вади езика, качва го в колата и го води в болницата”, разказва адвокат Марковски. 

 

Дали Емил Първанов ще остане в ареста, магистратите ще решават утре. Майка му обаче се страхува за своя и живота на близките си.

 

 Близките на убития Николай Чивиев засега отказват коментар.