Нови разкрития за катастрофата, при която загина 20-годишният младеж

 

Нови разкрития за смъртта на сина на председателя на ДАНС. 20-годишното момче е пушило канабис преди жестоката катастрофа през април миналата година. Подсъдим за смъртта му е бизнесмен - собственик на верига пицарии. 

Още по темата

 

Животът за 20-годишния Юлиян Георгиев приключва на 2 април 2014 година, докато кара любимия си мотор. Катастрофата става на входа на ловния парк. Георги Илиев идва от посока център и се опитва да направи ляв завой, за да влезе в Ловния парк. В същия момент в противополжна посока се движи Юлиян Георгиев със 120 км/ч. Според експертите ударът е бил неизбежен.  

 

Бащата на Юлиян зададе серия от въпроси на експертите в съдебната зала, но остана бездмълвен пред камерите.  

 

Експертите разкриха, че Юлиян вероятно е шофирал мотора си след употреба на забранени субстанции. Като виновен за катастрофата прокуратурата сочи шофьорът на колата, в която Юлиян се врязва - бизнесменът Георги Илиев. 

 

Спор в съда се оказа пътната маркировка. Дали Георги Илиев е имал право на ляв завой точно тук.  Допълнителна експертиза ще отговори на въпроса забранен ли е бил левият завой и в деня на инцидента. 

 

Дали Юлиян е виновен, защото е карал твърде бързо или причината е забранен ляв завой, предприет от Георги Илиев - на ход е съдът. И докато той решава - колите край Ловния парк продължават да хвърчат с висока скорост и посред бял ден. А маркировката за разрешен ляв завой по целия булевард остава само пред входа на Ловния парк.