Още издирват съучастниците в нападението с гранатомет срещу бившата барета

"Не познавам никого – нито от организаторите, нито от извършителите". Това каза

Още по темата

Алексей Петров дни, след като разследващите се похвалиха, че са разкрили кой стои зад неуспешния атентат срещу него, извършен през октомври миналата година, предаде БГНЕС.

 

До момента в ареста има само един задържан – украинецът Роман Логвиненко, обвинен за подготовка на убийство на бившия съветник в ДАНС. Трима негови съучастници, също украинци, се издирват от Интерпол.


Днес бившата барета дойде в Спецсъда за поредното заседание по делото „Октопод”, по което е основен подсъдим. 

 

Попитан дали смята, че Роман Логвиненко е истинският поръчител на опита за покушение, Алексей Петров каза: "Това не е филм, а реалност, колкото и брутална и невероятна да изглежда".

 

Официални мотиви за стрелбата с двете РПГ-та по бронирания му автомобил на 29 октомври 2015 г. досега разследващите не са обявили. Неофициални обаче свързваха Алексей Петров и работата му в ДАНС с екстрадиция на украинеца Логвиненко.

 

Бившият съветник в ДАНС каза, че доколкото е разбрал, МВР има информация за мотивите на нападателите и се надява да довиди розследването докрай.

 

"Но по отношение на мотивите на един човек, който е екстрадиран – няма по какъв начин той да свързва своята екстрадиция с конкретен служител, още по-малко с мен. Така че може да се окаже, ако това ще бъде версията накрая, че съм бил прав в началото, когато казах, че нещо някъде ми е преписано", коментира Петров. 

 

Припомнете си подробности във видеото.