Жители на блок в Русе недоволни след некачествен ремонт

 

Кошмари в блока - как саниране с европари може да донесе повече беди, отколкото ползи. Претупан ремонт в русенски блок е довел до счупени стъкла, запушени водосточни тръби и дори до наводняване на асансьора. 

Още по темата

Счупени стъкла, прозорци, които не се затварят, запушени водосточни тръби и неработещ асансьор са само част от проблемите, които строителна фирма оставила след санирането на блок „Алеи Възраждане” в Русе.

 

26 семейства живеят в седеметажната кооперация. Хората твърдят, че вече шест месеца са подложени на системен тормоз, тъй като работниците на строителната фирма работели дори през нощта.

 

Строителите създали и друг проблем - запушили с отпадъци водосточните тръби на терасите. В резултат на небрежна работа шахтата на асансьора се наводнила и фирмата по поддръжка е спряла съоръжението, защото е опасно. Живеещите поискали от фирмата изпълнител да поправи недостатъците, но получили отговор: "Ако искаш да се оплакваш, върви в София!"

 

Затова са подали жалба до областния управител, който разпореди проверка. 

 

"След като мине тази проверка, ще се съберем с колегите и ще намерим най-подходящата форма да сезираме министъра на регионалното развитие, който е отговорен за тази програма", коментира областният управител Стефко Бурджиев.

 

От строителната компания обещаха да поправят щетите до края на месеца. 

 

Репортер: Наталия Йорданова