Преди гласуването народните представители размениха обидни квалификации

 

Със скандал парламентът освободи народния представител Ирена Коцева. Депутатът от ГЕРБ подаде оставка след разследване на Нова, в което показахме как нейният съпруг е спечелил обществена поръчка за поставяне на спирки в София.

 

Преди гласуването обаче депутатите размениха обидни квалификации на тема кой как бори корупцията. Стигна се и до изостряне на напрежението в залата.

Още по темата

 
„Едно е сам да подадеш оставка, друго е да те накарат. Това, което е позволено на Зевс, не е позволено на бика”, заяви Таско Ерменков от БСП. 

 

Аз съм против тази оставка, защото Цветанов нищо няма да обясни за нея. Вие работите изцяло под диктовката на Бойко Борисов”, заяви депутатът Велизар Енчев.

 

„Прави се опит да се имитира борба с корупцията. И с този упрек се обръщам директно към министър-председателя”, заяви Атанас Атанасов от Реформаторския блок. 

 

Няма народен представител от ГЕРБ, който да не стои зад Ирена Коцева. И досега никой не може да каже какво престъпление е извършила тя, защото не е извършила никакво престъпление”, заяви Цветан Цветанов, председател на ПГ ГЕРБ. 

 

„Отиват си тези, които не са извършили никакво престъпление, за да останат тези, които грабят и съсипват. Това е ужасно”, заяви Георги Божинов от БСП.

 

Малко преди обед депутатите се върнаха към гласуването на Изборния кодекс. 

Припомнете си разследването на Нова: