Едно от децата дарили велосипеда си е Радослав

 

„Колело за смет”. Над 240 деца от семейства в нужда ще получат велосипед като подарък за Деня на детето. Велосипедите обаче, няма да са нови, а подарени … от  други деца. След като бъдат събрани и ремонтирани, организаторите на инициативата ще разпратят велосипедите при деца от различни градове в страната.

Още по темата


Приятелки, а не баба и внуче. Такива се определят тези две момичета. Деси е на 12, Донка е малко по-пораснала. С минамалните си пенсии Донка и съпругът й отлеждат Деси. От пенсиите заделят първо за нея, после за сметки. За друго, почти не остава.


Скоро Деси ще престане да мечтае за колело, защото то е вече на път за Етрополе. Ще пристигне тук, при нея, като подарък от друго дете. Едно от децата дарили велосипеда си е Радослав.


Ради е с детска церебрална парализа. Така е роден. Колелото, което семейството му дарява, е част от живота им. Благодарение на него, Радослав се е раздвижил. Днес обаче, му е вече малко.


„Тази история далеч не е единствената трогателна в цялата кампания, просто е много показателна! В момента финализираме последните списъци, но абсолютния минимум, който ще постигнем, със сигурност, ще има поне 240 дарени велосипеда”, обяснява Александър Македонски, организатор на инициативата "Колело за смет".


Репортер: Мартин Георгиев